Pizzabagerens bedste ven: Bagestål!

Bagestål er blevet populært, især til pizzabagning, og vi kan godt forstå hvorfor! Når du bager med bagestål, er der flere fordele, som sammen er med til at løfte din pizzabagning til helt nye højder.
Her kan du læse om markedets forskellige bagestål og blive klogere på bagestål til pizza i ovn

Hvad er bagestål og hvad er fordelene?

Mange kender sikkert til pizzastenen, der for år tilbage stormede ind i vores køkkener og fik manges øjne op for, at man faktisk – med de rette redskaber, og den rette teknik – kan bage en lækker og sprød hjemmelavet pizza i eget køkken. Bagestål er, kan man sige, en videreudvikling af den traditionelle pizzasten, der udover den åbenlyse fordel som vægt og hvor meget den fylder, også har den fordel, at det ikke knækker, sådan som man kan være uheldig at få knækket sin pizzasten. Der er dog mange flere fordele, der ikke blot har noget med redskabet at gøre, men også med det vigtigste, nemlig; resultatet og kvaliteten af din pizza!

Vi udforsker nogle af de mange fordele her:

Høj varmekapacitet med bagestål

Når du bager med bagestål, er der den ultimative fordel, at bagestål har en høj varmekapacitet, hvilket vil sige, at stålet kan absorbere og ’holde på’ meget varme. Når bagestål ’holder på varmen’, kan der opnås høje bagetemperaturer, som især er vigtigt når det kommer til at få din pizzadej til at opnå den helt rigtige sprødhed. Alle pizzabagere ved, at en god, sprød bund og en lækker skorpe er højt på listen over drømme-scenarier, når det kommer til den perfekte pizza.

Bagestål til ovn sikrer jævn varmefordeling

En anden varme-fordel ved at bruge bagestål når du bager pizza er, at bagestål ikke bare absorberer varmen, men også fordeler varmen jævnt. Hvorfor er det dog vigtigt, kan det være du tænker, og til det må vi bare svare, at alle der har fået en sløj pizza, der er alt andet end færdigbagt nogle steder, og overbagt andre, ved hvor vigtigt det er med en sprød og lækker bund. Når du benytter bagestål, sikrer du, at din bund får lige meget varme uanset hvor på pizzaen, hvilket kan være afgørende for pizzabundens sprødhed og skorpens tekstur – med bagestål undgår du simpelthen ujævn bagning.

Vores 3 bud på de bedste bagestål

I jagten på det bedste bagestål kan det være rart at have et sted at starte. Vi har nedenfor samlet vores 3 bud på hvilke bagestål du kan give dig i kast med, uanset om du er ude efter bagestål til ovn eller grill, og om du ønsker at bage brød på bagestål og i så fald ønsker et firkantet bagestål, eller om du ønsker et rundt ét der kan helliges din pizzabagning.

Pizza Masters XL Pizza bagestål

Her får man et top-lækkert pizza bagestål, der ikke koster alverden og som sikrer en jævn bagning af din pizza. Man kan også bage brød på bagestål, og dette pizza bagestål er ingen undtagelse, og med sin firkantede form er det oplagt at bage f.eks. flutes eller andet brød på dette bagestål til ovn. Her får man altså et alsidigt produkt til en god pris på ca. 400 kr.

Her kan du læse om markedets forskellige bagestål og blive klogere på hvilke bagestål der egner sig bedst til pizza.

Gastro De Lux Bagestål - Højkvalitets bagestål til ovn

Dette bagestål til ovn er et rigtig godt pizza bagestål, som sikre jævn varmefordeling, og som er produceret af 6 mm tykt kvalitetsstål fra førende europæiske stålværker. Et helt igennem lækkert kvalitetsprodukt der hjælper til at højne bagningskvaliteten når du bager pizza i ovn. Læs mere…*

Butik
Pris
Link
399 kr.
849 kr.
*Affiliate link. Vi får kommision ved køb.
Her kan du læse om markedets forskellige bagestål og blive klogere på hvilke bagestål der egner sig bedst til pizza.

Gourmetstål Rundt Pizzastål - bagestål til grill

Pizzastenen fra Weber er et godt bud for dig, der gerne vil have en moderne og funktionel pizzasten. Pizzastenen er lavet af cordierit-sten, som har et godt varme optag og dermed er du sikret en ensartet varmefordeling. Pizzastenens praktiske håndtag gør det ligeledes nemt at transportere den fra grillen og hen til middagsbordet. Stenen er beklædt med en glasur, der gør, at pizzaen nemt slipper pizzastenen uden at hænge fast. Denne funktionelle pizzasten ligger til en ca. pris på 550 kr.

Her kan du læse om markedets forskellige bagestål og blive klogere på hvilke bagestål der egner sig bedst til pizza.

Bagestål er enormt tidseffektivt

Kortere bagetid er også en af vores top-grunde til, hvorfor bagestål er et hit! I en travl hverdag, eller med gæster som man gerne vil hygge sig med fremfor at stå timevis i køkkenet, er det altså smart at have effektive køkkenredskaber, der ikke bare sikrer et lækkert resultat, men også får madlavningen til at gå hurtigt og let. At bage pizza med et bagestål til ovn eller et bagestål til grill gør ikke bare madlavningen lettere, det er også enormt tidseffektivt, da de højere temperaturer som bagestålet kan absorbere og afgive, gør bagetiden betydeligt kortere.

God bagelyst!

Uanset om du har fået lyst til at løbe ud og hive fat i det første bagestål du finder på din vej eller ej, håber vi at du er inspireret og at vi har vækket din indre pizzaentusiast! At bage en god pizza, handler selvfølgelig om mere en blot at gå op i hvilket der er det bedste bagestål eller om hvorvidt man bager pizza på en grill eller i en ovn – det handler om nærvær og omhyggelighed, og dét håber vi, at du har fået inspiration til. Boun Appetito!