Pizzasnegle opskrift - din genvej til en pizzasnegl med skinke

Pizzasnegle er en lækker og nem måde at peppe madpakken op, uden at det skal være alt for tidskrævende. Vi har her givet vores bud på et par lækre og delikate pizzasnegle, som både egner sig til frokosten, som et mellemmåltid, eller som servering til fødselsdagen.
Her ser du flere velsmagende pizzasnegle lige til at blive lækkersulten af.

Nemme pizzasnegle

Pizzasnegle er populære og velegnet til børnenes madpakke, et mellemmåltid eller på en tur. Her får du vores opskrift på nemme pizzasnegle, så du nemt og ubesværet kan lave en lækker pizzasnegle dej, velsmagende tomatsauce, og finde den helt rigtige topping til de perfekte pizzasnegle. Ønsker du ikke at kaste dig over en hjemmelavet pizzadej, så kan du købe en færdiglavet dej og springe direkte ned til afsnittet om toppings i opskriften på pizzasnegle. 

Køkkenredskaber – inden du går i gang

Hvis du ejer en pizzaovn, kan du med fordel lave din pizzasnegle i en pizzaovn, for så tager afbagningen ingen tid! Ejer du ikke en pizzaovn kan du alternativt bruge en pizzasten. Hvis du hverken har pizzaovn eller pizzasten, så forvarm blot ovnen til 180 grader, og lad bagepladen varme med. 

Opgrader din pizzabagning med en pizzasten. Se vores bud på en god pizzasten.

Den perfekte pizzasnegle dej

Det er altid en god idé at bage sin egen dej til pizzas negle. Der findes utallige opskrifter, og da en pizzasnegl ikke er en traditionel pizza, har vi selvfølgelig givet vores bud på en velsmagende og lækker dej. Du kan også finde en opskrift på koldhævet pizzadej her.

Fremgangsmåde

Ingredienser til en pizzasnegle dej (ca. 20 stykker) 

  • 400 g hvedemel
  • 250 g fuldkornshvedemel 
  • 50 g gær 
  • 2 æg
  • 1 dl olivenolie 
  • 2 dl mælk
  • 1,5 dl naturel yogurt 
  • 1 spsk honning
Her finder du en nem og sund opskrift på pizzasnegle

Fremgangsmåde:

  1. Rør gær ud i en skål med mælk, honning, yougurt, æg, salt og fuldkornsmel. Rør ingredienserne godt sammen og tilsæt hvedemel gradvist, mens du forsætter med at rører og ælte, indtil dejen bliver lækker, smidig og let at arbejde med

    2: Når dejen er æltet fin og og elastisk, skal den tilbage i skålen, som du dækker med et viskestykke. Dejen skal have lov at hæve ved rumtemperatur i ca. en time.

    4: Når dejen er hævet, hælder du dejen ud på et meldrysset bord, og ruller den ud til den er omkring ½ centimeter i tykkelsen.

    5. Forsæt nu med fyldet mens dejen hviler sig lidt imens. Har du lavet fyldet på forhånd, kan du nøjes med at lade dejen hvile i 10 minutter.

Toppings til en sund pizzasnegl

Ingredienser til Tomatsauce:

  • 1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 spiseskefuld ekstra jomfruolivenolie
  • Friskkværnet sort peber og salt efter smag
  • 0,50 håndfuld frisk timian eller oregano
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré

Toppings:

  • Frisk mozzarella i skiver
  • Skinke eller Chorizo (kan undlades hvis din pizzasnegl skal være vegetarisk).

Fremgangsmåde:

  1. Sautér løg og hvidløg i en gryde med olie, indtil løgene er klare og bløde.

     

    2. Tilsæt resterende ingredienser og lad saucen simre i 20 minutter. Når saucen er færdig med at  simre, skal den køle af i køleskabet inden brug. Du kan med fordel lave saucen aften før, hvis du gerne vil spare lidt tid på afkøling.

    3. Spred fyldet rundt på dejen men sørg for at der er lidt afstand til dejens kant.

    4. Top med ost og rul herefter dejen sammen, skær dine pizzasnegle ud med en skarp kniv, så de er ca. 2 centimeter tykke.

    5. Tag bagepladen ud af ovnen og placer dem herpå. For en blank overflade kan du pensle dine pizza snegle med æg. Bag nu i 15-18 minutter ved ca. 180 grader varmluft.

     

Velbekomme og nyd din pizzasnegl!