Kartoffelpizza opskrift

Hvid pizza med kartoffel, eller ‘Pizza Bianca’ er steget i popularitet den seneste tid – og vi forstår godt hvorfor! Kombinationen af en sprød bund og cremede oste og saftig kartoffel kan få selv den største pizza-benægter i knæ. Du kan bruge forskellige toppings på din kartoffelpizza, og variere den i det uendelige. Her kommer en opskrift på en klassisk hvid pizza med kartoffel og mascarpone
Her finder du en god opskrift på kartoffel pizza. På billedet ses en kartoffelpizza

Opskrift på kartoffelpizza

Her får du vores opskrift, så du nemt og ubesværet kan lave en sprød pizzabund, lækker hjemmelavet tomatsauce, og finde den helt rigtige topping til den perfekte pizza kartoffelpizza

Disse køkkenredskaber skal du bruge

Er du den heldige ejer af en pizzaovn, så er det klart at anbefale, at du tilbereder din kartoffelpizza i den! Har du ikke en pizzaovn kan du alternativ bruge en pizzasten. Hvis du hverken har pizzaovn eller pizzasten, så frygt ej – vi har et tip til hvordan du får din pizza sprød og lækker uanset: Når du tænder din ovn på 220 grader varmluft, lader du en bageplade varme med.

Den gode, hjemmelavede dej

Det er altid en god idé at bage sin egen pizzadej. Der findes utallige opskrifter, alt efter om man ønsker en pizzadej med boblende lufthuller, eller en knasende sprød bund. I denne opskrift på dej til en hvid pizza med kartoffel, er det lækrest at dejen er sprød, derfor bruger vi Tipo 00-hvedemel i vores opskrift her, men du kan også sagtens bruge almindeligt hvedemel.

Fremgangsmåden

Ingredienser til en pizzadej

  • 500 g Tipo 00 mel 
  • 7 g tørgær
  • 1 tsk salt
  • 300-350 ml lunkent vand
  • 2 spiseskefulde ekstra jomfruolivenolie
På billedet ses en kartoffelpizza rosmarin. Her finder du en god opskrift på kartoffelpizza
Du skal acceptere marketing-cookies for at se denne video.

Fremgangsmåde:

  1. I en skål blander du 500g Tipo 00 mel med 1 pose tørgær (7 g), en kvivspids salt samt 1 teskefuld sukker. Derefter hælder du 300-350 ml. lunkent vand i blandingen og lader den stå ca. 10 minutter.

    2: Når gæren har fået lov at virke og dejen er boblet let op, kan du begynde at ælte dejen. Dette gøres enten på en røremaskine i cirka 7 minutter (brug dejkrogen) eller på et meldrysset bord i cirka 10 minutter.

    3: Når dejen er glat og elastisk, skal den tilbage i skålen, som du dækker med et viskestykke. Dejen skal have lov at hæve ved rumtemperatur i 1-2 timer.

    4: Når dejen er hævet, hælder du dejen ud på et meldrysset bord, og deler den i 2 – eller 4, hvis du vil lave mindre pizzaer i tallerkenstørrelse. Hver del æltes ved at strække pizzadejen. Hvis du ønsker en luftig pizzadej, skal du ikke bruge en kagerulle, men derimod dine knoer – ja, du læste rigtigt.
    Med knoerne strækker og “skubber” du dejen ud til den ønskede størrelse.

    5: Tænd din pizzaovn på højeste temperatur eller forvarm din ovn på 250 grader (gerne varmluft).
 
Hvis du ikke har tid til at lave en hjemmelavet pizzadej, kan du med fordel købe en færdiglavet pizzadej i dit lokale supermarked.

Toppings til den perfekte kartoffelpizza

Ingredienser til mascarponecreme:

  • 1 bæger mascarphone 
  • 1 bæger ricotta ost 
  • 1 fed hvidløg
  • Friskkværnet sort peber og salt efter smag

Toppings:

  • Kartoffel
  • Rosmarin
  • Ekstra jomfru olivenolie til drypning
  • Flagesalt efter smag
Andre populære ingredienser på hvid pizza, er bacon, gorgonzola, salvie, sød-kartoffel, svampe, pesto, rødløg og rucola. 

Fremgangsmåde:

  1. Imens pizzadejen hviler sig lidt, tilbereder du mascarpone-cremen ved at blande ½ bæger mascarpone med ½ bæger ricottaost, et lille fed presset hvidlø, peber og en smule salt.
    2: Skær kartoffel i så tynde skiver som muligt – brug gerne en mandolinjern hvis du har. Skyl rosmarinen og pluk bladende af – du skal ikke bruge stilken. Hak eventuelt rosmarinen.
    3: Top din pizza; først smører du mascarpone cremen ud på din hjemmelavede pizzabund, og derefter lægger du kartoffelskiverne på. Skiverne skal ikke dække hinanden, men ligge med mellemrum ovenpå osten. Drys med rosmarin og salt på toppen. Dryp evt. med en god koldpresset olivenolie.
    4: Bag din pizza i 7-9 minutter. Hold gerne øje allerede fra 7 minutter. Kartoflerne skal være bagte og let gyldne.
    Nu kan du dryppe lidt ekstra olivenolive på eller evt. pynte med et bundt rucola. Velbekomme, nyd den lækre og afbagte kartoffelpizza.