Pizza Prosciutto opskrift

I denne opskrift guider vi dig til en lækker og klassisk pizza prosciutto. Prosciutto betyder skinke på italiensk og findes i mange forskellige varianter. Prosciutto crudo, som vi anvender i denne opskrift, er en lufttørret og tørsaltet skinke der skæres i tynde skiver, og giver en delikat smag til din pizza.

Her finder du en god opskrift på prosciutto pizza. På billedet ses en prosciutto pizza

Opskrift på pizza Prosciutto

Her får du vores opskrift, så du nemt og ubesværet kan lave en sprød pizzabund, lækker hjemmelavet tomatsauce, og finde den helt rigtige topping til den perfekte pizza Margherita.

Køkkenredskaber – inden du går i gang

Før du påbegynder din pizzabagning, kan du med fordel finde følgende køkkenredskaber frem for at gøre processen lettere. Vi anbefaler altid at bage i pizzaovn, men er det ikke muligt, så kan en pizzasten i almindelig ovn også hjælpe til en sprød bund. En skarp pizzaskære gør det nemt at servere pizzaen når den er færdig.

Derudover så skal du bruge en stor skål og lidt knofedt under æltningen. Nu er du klar til at følge vores pizza ptosciutto opskrift.

 

Genvejen til den gode pizzadej

Ingredienser til en pizzadej

 • 500 g hvedemel
 • 1 tsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 7 g tørret gær
 • 325 ml lunkent vand
 • 2 spiseskefulde ekstra jomfruolivenolie
På billedet ses en prosciutto pizza på tæt hold. Pizzaen er fyldt med lækre krydderier og balsamico dressing.

Fremgangsmåde:

 1. I en stor skål, kombiner tørret gær, sukker og lunkent vand (ca.30 grader).
 2. Lad blandingen stå i ca. 5-10 minutter, indtil det begynder at skumme. På denne måde sikre du dig at gæren når at blive aktiveret, før du tilsætter de tørre ingredienser.
 3. Tilsæt nu hvedemel, salt og lidt olivenolie og rør forsigtigt ingredienserne sammen.
 4. Tag pizzadejen ud på en let mel-drysset overflade. Ælt dejen i ca. 8-10 minutter, indtil den er glat og elastisk. Hvis dejen er meget våd, kan du med fordel tilsætte mere mel efter behov. Placer dejen i en let oliet skål og dæk den med et rent viskestykke. Lad dejen hæve på et lunt sted i 1-2 timer, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
 5. Efter hævningen tager du dejen ud på køkkenbordet og deler den i mindre portioner. Form hver portion til en kugle af ca. 160 gram. Ælt bollerne ved at lade dejen folde ind over sig selv, mod det samme punkt. Lad dem efterfølgende hvile i yderligere 30-50 minutter. Forvarm i mellemtiden din ovn til den højeste temperatur (normalt omkring 250-275 grader). Hvis du ejer en pizzaovn så tænd gerne denne 20 minutter før, så både ovn og eventuel pizzasten har nået den ønskede temperatur.
 6. Når din dej har hævet drys da mel på bordoverfladen og form din pizzabund. Undlad at ælte din dej inden, da den bliver svært at rulle ud. Overfør nu dejen til en bageplade eller en pizzasten og tilsæt nedenstående toppings.

Hvis du ikke har tid til at lave din egen pizzadej, kan du med fordel købe en færdiglavet pizzadej i dit lokale supermarked.

Toppings til den perfekte pizza prosciutto

Ingredienser til Tomatsauce:

 • 1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
 • 2 fed hakket hvidløg
 • 1 spiseskefuld ekstra jomfruolivenolie
 • Friskkværnet sort peber og salt efter smag
 • 0,50 håndfuld frisk timian eller oregano
 • 1 spsk. koncentreret tomatpuré

Toppings:

 • Frisk rucola 
 • Parmesan
 • Ekstra jomfru olivenolie til drypning
 • Flagesalt efter smag
 • Prosciutto crudo (parmaskinke)
Fremgangsmåde: 1. I en skål, kombiner de flåede tomater, tomatpuré, hakket hvidløg, ekstra jomfruolivenolie, sort peber, salt og frisk timian eller oregano. Blend det hele med en stavblender, eller mos blandingen let med en gaffel, indtil den har en jævn konsistens. Fordel tomatsaucen jævnt over pizzadejen. 2. Tilføj nu oliven og evt. en smule parmesan, men gem gerne så du har til at toppe med når pizzaen er bagt. Det et op til dig om du vil have skinken med i ovnen nu, eller om du tilføjer den til sidst. Er du til en meget sprød lidt knasende prosciutto crudo anbefaler vi at den bager med. Er du til den lidt mere bløde og runde prosciutto crudo kan du med fordel tilsætte den efter bagning, da skinken er tilberedt. Bag i almindelig ovnen i ca. 5-7 minutter ved 250 grader, eller indtil bunden er sprød. Husk du med fordel kan bruge en pizzasten eller et bagestål for at opnå em jævn varmefordeling. Bager du i pizzaovn anbefaler vi at du følger den temperatur og tid som din ovn bedst er egnet til. 3. Tag pizzaen ud af ovnen og dryp ekstra jomfruolivenolie over toppen, tilføj frisk rucola, top med revet parmesan og drys med flagesalt efter smag.